home bedrijf contact
 

Neutraal en toegankelijk
Onder de paddestoelensoort is de witte champignon de meest bekende. De smaak is vrij neutraal en toegan-
kelijk waardoor de champignons breed inzetbaar zijn.
   
klik op de foto om te vergroten
 
  De witte Champignon werd anno 1650 in Parijs ontdekt en rond de 19e eeuw bij ons gekweekt.

De teelt vindt plaats in speciale ruimtes (cellen) waar door middel van temperatuur en luchtvochtigheid het optimale klimaat voor de champignon wordt gecreëerd. De aangeboden champignons in de winkels worden met de hand geplukt en meteen in de verpakking gelegd .

Herkenning
Zowel de hoed als de steel van de champignon zijn wit. De maat van de hoed kan variëren van een kleine 4 cm tot circa 10 cm.
 
 
Info
Veeg de champignons schoon met een speciaal borsteltje of met een vochtig keukenpapiertje. Leg ze nooit in het water omdat ze zich dan vol zuigen met water. Het water laten ze tijdens het bereiden weer los waardoor veel vocht in de pan ontstaat. Het onderste stukje van de steel kan afgesneden worden.
Afhankelijk van het gerecht kunnen ze in plakjes, in kwartjes of geheel bereid worden.

Houdbaarheid
Als u ze in de koelkast bewaart zijn de verse champignons 2 à 3 dagen houdbaar, na aankoop in de winkel. Let op want champignons zijn erg kwetsbaar. Ze verkleuren snel bij aanraking of beschadiging.

Verpakking
De witte champignons worden verpakt in doosjes
van 250 gr en 500 gr