home bedrijf contact
 

Een volle smaak
Kastanje champignons is de bruine variant van de witte champignon met een iets vollere smaak.
kastanje-opvulchampignons beeld 2     kastanje-opvulchampignons beeld 3
klik op de foto om te vergroten
 
  In paddestoelland wordt de keus steeds rijker. Naast de 'gewone' champignon en z'n reuzebroer brengen ook de vlezige Oesterzwammen en de Oosters-geurige Shii-take extra raffinement in uw vlees-, vis- of kipmaaltijd.

En nu is daar weer de Kastanje champignon. Hij ziet eruit als een(kastanje-)bruine, is iets steviger en smaakt zowel rauw als gebakken aromatischer. De Kastanjechampignon is een welkome verrijking van uw receptmogelijkheden.

Herkenning
De hoed van de kastanje champignon is lichtbruin tot donkerbruin gekleurd. De steel is wit tot crèmekleurig. Deze champignons zijn verkrijgbaar in dezelfde maatsorteringen als de witte champignon.
 
 
Info
Leg ze niet in het water maar veeg bijvoorbeeld de paddestoel met een vochtig keukenpapiertje schoon. Het onderste deel van het steeltje voor bereiding afsnijden, daarna in plakjes of in vieren snijden.

Houdbaarheid
De Kastanje champignons zijn iets langer houdbaar dan witte champignons. Dit komt omdat de kastanje champignon iets droger is .