home bedrijf contact
 
Portabella

Exclusieve Lekkernij
Kent u de portabella al? Dat is een paddestoel waarmee u de heerlijkste gerechten kunt maken.
Portabella beeld 2      Portabella beeld 3
klik op de foto om te vergroten
 
  Portabella beeld 1 In Amerika is de portabella al jaren een exclusieve lekkernij. De portabella is familie van de kastanje-champignon, maar dan nog voller van smaak. Kwekers laten de portabella namelijk extra lang groeien, wat 'm zijn volle smaak geeft.

Glanzend Rijp
U herkent de portabella direct aan zijn grote lichtbruine hoed. Die kan wel 14 centimeter groot worden. Aan de onderkant van de hoed zijn de donkere lamellen goed zichtbaar. Daaraan kunt u meteen zien dat de portabella smakelijk rijp is.
 
 
Info
Verwijdert u voor het bakken altijd eerst het onderste stukje van de steel. Leg ze niet in het water maar veeg bijvoorbeeld met vochtig keukenpapier de hoed voorzichtig af. Daarna kunnen portabella's zo in de pan. U kunt ze ook in dikke pakken snijden. Bij gehele bereiding zijn ze binnen 8 minuten heerlijk gaar. En als u ze in plakken bakt al binnen 5 minuten. Portabella's zijn zo stevig dat ze nauwelijks slinken. En u hoeft ze tussendoor maar een keertje om te draaien voor een goudbruin resultaat. Een beetje peper, zout en verse kruiden erbij (bijvoorbeeld, peterselie, tijm of rozemarijn) en u zet vliegensvlug een overheerlijke maaltijd op tafel. Aangezien portabella's van zichzelf al veel smaak hebben kunt u ze grillen als een echte portabella-burger. Ze worden dan extra lekker als u vooraf met een kwastje wat olijfolie aanbrengt. Daarna ook peper, zout en bij voorkeur wat geraspte kaas en Provençaalse kruiden, even in de grill en ... mmm.

Hoge voedingswaarde
Portabella's zijn lekker als tussendoortje, als voorgerecht. Maar u kunt ze ook prima combineren in allerlei hoofdgerechten. Daarnaast kunt u ze dankzij de volle en vlezige smaak, het formaat en de hoge voedingswaarde gerust eens opdienen in plaats van het dagelijks stukje vlees.

Goed houdbaar
Als u ze in de koelkast bewaart zijn portabella's enkele dagen houdbaar. Maar bewaar ze niet in de buurt van citrus en fruit. "Paddestoelen gaan dan sneller in kwaliteit achteruit en verliezen hun kenmerkende volle smaak."